Sulne 2010


Popis produktu:

Cuvée složené z odrůd Malvazija 50%, Chardonnay 25%, Pinot gris 25%. Macerace na slupkách 14 dní (včetně fermentace), dlouhé ležení ve větších dubových sudech. Víno z chladného ročníku, kterému prospěl dostatek času ke zrání.

Zlato-měděná barva. Výrazné a vrstevnaté víno, komplexní, s dotyky ovoce, bylin. Suché, minerální, lehce slané (ostatně to jméno odkazuje k salinám nedaleko vinic), s trochou tříslovin, vyvážené, strukturované, dlouhé.

Vinařství Korenika & Moškon hospodaří na více 22 ha v biodynamickém režimu v obci Korte (oblast Primorska). Většina vinohradů je poblíž moře v okolí města Izola na podloží složené ze sedimentu pískovců, jílu a vápence. Kromě vinic mají také olivovníky, kde se zaměřují na typické Istrijské odrůdy (malvazija, Pinot Gris, Refošk, Cabernet Sauvignon).

Matej a Tina se věnují vinařství naplno. Matej chce většinu věcí na vinohradech dělat sám, aby byl ve stálém kontaktu s vinicí a mohl tak reagovat na případné potřeby. Totéž platí i při práci ve sklepě. Všechna vína prochází macerací na slupkách a to od pár hodin po pár týdnů. Základní vína jsou díky tomu výrazná a velmi dobře pitelná. Vyšší řady jsou připravovány s větší trpělivostí. Vína zrají v sudech více jak 6 let bez zásahů.



Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíSulne 2010 - VEL23
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Sulne 2010
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU