Pryxx 2012


Popis produktu:

Třetí generace řady Pryxx byla vyrobena ze 100% Rieslingu. Má příjemný bouquet, říznou kyselinu, konzistentní perlení. Komplexní s podmanivou hlubokou mineralitou. Živý sekt bez dozáže s příjemnou naturální harmonií.  

Horst Hummel původně právník se před lety zamiloval do oblasti Villány v Maďarsku, nejdřív koupil malou část vinohradů a postupem času se rozrostl až na současných 8 ha. Vinařství bylo založeno v roce 1998 a leží v obci Villány v jihozápadní části Maďarska. Hlavně díky středomořskému klimatu je zdejší oblast známá pro svá plnější červená vína. Tomu odpovídá i odrůdová skladba, kterou má Horst Hummel na svých vinicích. Dominuje Frankovka, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Médoc Noir, Pinot Noir, Modrý Portugal. Od roku 2008 je vinařství v biologickém režimu.

Půdy v oblasti Villány jsou zcela homogenní. Všude je nad vápencem do hloubky 25m minerální spraš s obsahem vápníku. Díky vysokému podílu hořčíku jsou terroirní villánská vína lehce hořká. Klima je submediterranní, to jest kontinentální s mediterraním vlivem. To zase znamená, že může být zima velmi studená s mnoha srážkami a zároveň léto horké a suché. Tato polarita se i zrcadlí ve skutečnosti, že jsou horké letní dny, ale už od konce července se vyskytují aj chladné noci, díky němž se zachovávají kyseliny a aromata v hroznech.

 

Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíPryxx 2012 - VEL22
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Pryxx 2012
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU