Neuburský Sylvánek 2014


Popis produktu:

Naturální autentické víno, vhodné pro znalé. Cuvée Sylvánské zelené a Neuburské.
Jedná se o viniční cuvée (společná sklizeň i zpracování) dvou starých, tradičních moravských odrůd. Jedná se v kontextu naší produkce o doslovně výjimečné víno, protože hrozny na jeho přípravu pocházely cele z nakoupené suroviny, což obvykle nepraktikujeme. Původ hroznů je tedy ve viniční trati Růženy staroslavného viničního města Hustopeče z biologicky obhospodařovaných starých vinic. Sklizeň byla ruční a velmi selektivní (sklízeny byly jen 100% zdravé hrozny). Celé hrozny byly vč. stopek nakvášeny cca 5 dní. Cukernatost hroznů byla 19°NM, proto byla zvýšená přidáním cukru v celkovém množství 2 kg/100l.

Víno zrálo v novém akátovém 600 l sudu na jemných kalech, které byly občasně míchány. Bez čiření a filtrace bylo víno Neuburský Sylvánek gravitačně stočeno do lahví v srpnu 2015.

Již ve stáří jednoho roku Neuburský Sylvánek upoutá zářivě jantarovou barvou. Ve vůni lze s trochou zkušeností identifikovat obě přítomné odrůdy, které je mimojiné projevují tóny lučního sena a akátoviny. Chuť je navinulá, pikantní, se středně dlouhou dochutí. Víno se nachází v samém počátku svého kvalitativního vývoje.

Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 5,8 g/l



Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíNeuburský Sylvánek 2014 - STR04
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Neuburský Sylvánek 2014
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU