Gevrey-Chambertin 2013


Popis produktu:

Výrazně elegantní a komplexní Gevrey-Chambertin. Na nose dominuje levandule, švestky a fialky spolu typickou zemitostí. V chuti je víno středně plné s patrnou kulatostí. Doporučujeme! K pití nyní do 2020.

Slavná burgundská doména byla založena v Gevrey-Chambertin v roce 1955. Vína Clauda Dugata patří mezi největší a nejvyhledávanější klenoty Burgundska, v nichž dominuje elegance a rovnováha. Dodnes vzpomínáme na jeho základní Bourgogne 2002, která v prosinci 2014 nabídla na tak skromnou apelaci neobyčejný degustační zážitek a svou kvalitou a mimořádnou vyvážeností převýšila mnohá vesnická, či dokonce Premier Cru vína. Malá produkce z pouhých 6 ha, vysoká kvalita a velká poptávka dělají z těchto vín vzácnou součást sklepa opravdového milovníka červeného burgundského. Pozitivní zhodnocení ceny vína je pak příjemným vedlejším efektem.
Poznámka: Vína Clauda Dugata jsou vždy na začátku prakticky všemi významnými kritiky pravidelně podceňována, aby se za pár let v lahvi vyvinula do typické jemné komplexnosti. Doporučujeme vyčkat ideálně pět, lépe však deset let, a to i pro jeho základní vína.

Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíGevrey-Chambertin 2013 - 4639021
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Gevrey-Chambertin 2013
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU