Arbois Vin Jaune En Spois 2010


Popis produktu:

Jedinečné „žluté“ víno z odrůdy Savagnin. Jedná se o koncentrované a výrazné bílé víno s tóny zralých citrusů, ořechů a typickým nádechem „jódu“. Víno je i přes svou koncentraci a zralost stále svěží. 72 měsíců na sudu.
 

Tissot (Domaine)

Biodynamické vinařství Domaine André at Mireille Tissot bylo založeno v roce 1960 v jedné z nejkrásnějších vinařských oblastí ve Francii – oblasti Jura. Nyní je v čele vinařství Bénédicte a Stéphane Tissot. Tato doména celkem vlastní 32 hektarů vinic s označením Arbois a Côtes de Jura, které patří mezi nejlepší v celé oblasti. Specializují se na odrůdy Savagnin a Chardonnay. Jejich vína jsou velmi osobitá, autentická a poměrně často také získávají vysoké hodnocení od mezinárodních kritiků.

Vína z oblasti Jura

Vinařský region Jura se nachází východně od Burgundska v horské oblasti sdílející hranice se Švýcarskem a Itálií. Vinice se táhnou podél úpatí Jurské vrchoviny v 80 km dlouhém a 6 km širokém pásmu. Jedná se o region s chladnějším podnebím, který má celkovou rozlohu cca 1 900 ha. Půdy jsou tvořeny převážně jíly s vápencovým podložím. Produkují se zde vynikající bílá vína a také vína růžová a červená, nicméně nejznámějším vínem tohoto regionu je „vin jaune“ neboli žluté víno, které se vyrábí z odrůdy Savagnin. Toto víno je vyráběno podobným způsobem jako sherry, tedy oxidativní metodou se zráním v sudech minimálně 6 let. Další zajímavostí je lahvování tohoto vína do netradiční vinné lahve o obsahu 62 cl zvané „Clavelin“. Nejpěstovanějšími odrůdami tohoto regionu jsou Chardonnay, Savagnin a Pinot Noire.



Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíArbois Vin Jaune En Spois 2010 - 4646714
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Arbois Vin Jaune En Spois 2010
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU