Slatnik 2013


Popis produktu:

Základní a přesto perfektní oranžové víno od legendy tohoto stylu, vinařství rodiny Radikon. Oproti jejich ostatním vínum, která se macerují až 3-4 měsíce, je cuvée Slatnik na slupkách “pouhých” 10 dnů, ale i tak jde o neuvěřitelně efektní záležitost. Chardonnay s Friulanem si spolu velmi dobře rozumí a dávájí vzniknout tónům bylinným, kořenitým i nazrále citrusovým. Zrálo 18 měsíců v dubových sudech. Kalné, nečiřené, nefiltrované. Velmi výrazná “popová” oranžáda se schopností způsobit wow-efekt komukoliv a kdykoliv. 

Radikon - obrovský pojem ve světe přírodních vín! V roce 1995 byl totiž Stanko Radikon v Oslavii první, kdo z odrůdy Ribolla Gialla vyrobil metodou intenzivní macerace novodobé oranžové víno bez jakýchkoliv aditiv. Vzápětí ho následovali další vinaři a spustila se oranžová vlna, která je až dnes patrnější í mimo hranice tohoto regionu ležícího na hranici Slovinska a Itálie. Dnes vinařství přebírá syn Saša a vína rozrůstající se rodiny Radikonů představují naprostou špičku tohoto žánru. Potkat je můžete po celém světě jako pravý oranžový otisk Collia. Výrazná, plná, aromatická a sytě jantarová, někdy až 4 měsíce na slupkách macerovaná a vyzrálá mnoho let ve velkých dubových nádržích bez přidané síry - to jsou nenapodobitelná vína z hlavní řady, jež si s ničím jiným určitě nespletete. Vína mladší řady jako např. Slatnik jsou macerovaná "pouze" po dobu 10 dnů a představují spíše svěží tvář oranžových vín, přesto jsou komplexní a velmi efektní. Vinice se rozprostírají na 11 hektarech a leží na opukovém podloží. Produkce je velmi omezená a každoročně rychle vyprodan

Dotaz
Pokud jste na našich stránkách nenašli odpověď na to, co jste hledali a máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo vyplněním tohoto formuláře a my Vás v co nejkratším termínu kontaktujeme.


Položky označené (*) je nutné vyplnit.
Jméno (*)
E-mail (*)
ZbožíSlatnik 2013 - RAD01
Položky označené (*) je nutné vyplnit.
(0)
Slatnik 2013
Naleznete v kategoriích
Toto zboží najdete také v kategoriích:


MENU